Gregor Globočnik, 06/01/2021

Nov vitel KRPAN mladi gozdarki Valentini Šmid

Podjetje PIŠEK - Vitli KRPAN kot inovator v panogi gozdarske mehanizacije z željo po izobraževanju sodeluje tudi z mediji. Serijo nagradnih natečajev, ki jih je organizirala medijska hiša Veseljak, smo s tremi finalisti zaključili na tekmovalno-družabnem dogodku, kjer smo podelili nov vitel KRPAN 5SI.  

 

Letos je Radio in TV Veseljak izpeljal nagradne natečaje Najstarejši vitel, Naj gozdarka in Veseljakov glasbeni vitel. Pri družini Kavšek iz Kresnic smo našli najstarejši vitel KRPAN, ki nosi častitljivo letnico 1981. Vitel še vedno deluje in ima originalno nalepko z datumom izdelave. V akciji Naj gozdarka je s svojo simpatičnostjo in gozdarskimi sposobnostmi najbolj navdušila 18-letna Valentina Šmid, ki jo je nad gozdarstvom že v rosnih letih navdušil njen oče. Pri Veseljakovem glasbenem vitlu pa so poslušalci ugibali naslov melodije. Najhitreje je svoje glasbeno znanje pokazala dobrovoljna gospa Zvonka Šuper iz Žalca.

 

Finalisti so se pomerili v petih igrah (Vitelmeter, Krpan rima, Prepoznavanje vrst lesa, Ocena volumna lesa in Krpanov kviz). Največ znanja je prikazala Valentina Šmid, dijakinja na Srednji lesarski in gozdarski šoli Maribor. Ob razglasitvi rezultata nam je mlada gozdarka zaupala: »Kot zmagovalka velike Krpanove nagradne igre se počutim odlično. Najtežja naloga je vsekakor bila prepoznavanje vrst lesa, pa tudi merjenje dolžine vlečne vrvi ni bil mačji kašelj. Vedela sem, da ne smem podcenjevati sotekmovalcev. Oba sta bila zelo dobra. /…/ Iskreno, nisem verjela, da lahko danes zmagam. Šla sem po zabavo in sprostitev. Gozdarskega vitla doma še nimamo, tako, da bo to prava pridobitev. Ko bom vitel pripeljala domov, bodo veseli vsi, verjetno tudi sosedje (smeh).«    

 

Valentini Šmid je glavno nagrado, vitel KRPAN 5SI, podelil Franc Pišek, ustanovitelj in lastnik podjetja PIŠEK - Vitli KRPAN. Za izjemno znanje čestitamo vsem finalistom. Pri KRPANU delamo v okolju polnem izzivov in v tovrstnih dogodkih najdemo veselje in navdih biti zanesljivo močnejši. Prepričani smo, da je vitel šel v prave roke.

 

Za glasbeno podlago in odlično vzdušje so skrbeli Bojan Lugarič, Robi Novak, Franci Kolar in Tilen Hočevar, ki so se zbrali samo za to finale.

Foto: Zmagovalka Valentina Šmid

view counter