Darinka Sebenik, Predelava mleka, četrtek, 30.10.2014

Izdelava skute iz sladkega mleka

Potrebujemo 5 litrov svežega neprekuhanega mleka. Nalijemo ga v pekač ali v dovolj veliko ognjevarno posodo, emajlirano (ne v posodo iz nerjavečega jekla z debelim dnom), ki jo lahko damo v pečico...

Irena Orešnik, Predelava mleka, sreda, 27.7.2011

Izdelava mlečnih izdelkov

 

Mleko lahko predelujemo v različne proizvode; v izdelke iz fermentiranega mleka, kot sta jogurt in kislo mleko, ter v različne sire. Porabimo lahko tudi ostanek od izdelave sira:...

Irena Orešnik, Predelava mleka, sreda, 27.7.2011

Mlečni izdelki ne smejo škodovati zdravju ljudi

Mlečni izdelki, ki jih izdelujemo na kmetijah, morajo biti po okusu, vonju, teksturi in obliki všečni kupcem, hkrati pa morajo biti varni za zaužitje; torej ne smejo ogrožati zdravja potrošnikov...

view counter