Sestavine: 1 kg moke (pol ostre, pol mehke), 10 rumenjakov, 1,6 dl olja, 8 dag sladkorja, 4 dag kvasa, 0,5 l mleka, limonina lupina, dva ščepa soli, malo ruma, olje za cvrtje, marelična marmelada, sladkor za posip.
Priprava
V...
Sestavine: 1 kg moke (pol ostre, pol mehke), 10 rumenjakov, 1,6 dl olja, 8 dag sladkorja, 4 dag kvasa, 0,5 l mleka, limonina lupina, dva ščepa soli, malo ruma, olje za cvrtje, marelična marmelada, sladkor za posip.
Priprava
V...
Vsi recepti so preizkušeni v domačih kuhinjah, zato ste lahko prepričani, da vam bo jed uspela.
|
... |
Sestavine: 1 kos pljučne pečenke (približno 80 dag), 50 dag lisičk, jurčkov ali šampinjonov, 2 žlici gorčice, 1 strok česna, 20–25 dag pršuta, 1 večja šalotka, poper, sol, timijan, čili, žajbelj, rožmarin, sladka ali kisla smetana in olje ter 2 žlici masla.
...
Sestavine: 3 kilograme paprik, 2 feferona, 5 velikih paradižnikov, 2,5 dl ajvarja, 0,5 l gorčice, 2 stroka česna, 2 dl olja, 1 žlica soli, 3 žlice sladkorja, mleti poper, 2,5 dl kisla za vlaganje, 1,5 dl vode, malo mletega popra.
Priprava
Papriko...
Sestavine: 3 kg jabolk, 1,5 dl vode, 3 kg sladkorja, 3 vaniljini sladkorji, 3 vrečke Želina ali 6 žlic citronske kisline.
Postopek
Jabolka operemo, olupimo, odstranimo peščišča in jih...
Sladolede lahko pripravimo na osnovi, smetane, vode, sadnega soka ali celo banane. Torkata smo vam pripravili dva recepta:
Sadni sladoled na osnovi smetane
Sestavine: 30 dag sadja (jagode, maline, borovnice, robide), 3 žlice sladkorja v...
Sestavine: 1 bučka, 2 cvetova bučk, sir v lističih (1/4 lističa ali manj za 1 kolobar bučke), 2 žlici olja, sezam, lan, timijan, sol.
Priprava: Bučke narežemo na 7 milimetrov debele kolobarje, posolimo, potresemo s sezamom in lanom...
Sestavine za biskvitno dno: 25 dag albertovih maslenih piškotov, 10 dag masla,
Sestavine za nadev torte: 1 strok vanilije, 60 dag skute, 10 dag sladkorja v prahu, 3 dl sladke smetane, 40 dag jagod, 5 dag sladkorja v prahu.
...
Sestavine za testo: 50 dag moke (pol mehke, pol ostre, še bolje je bele ekološke moke), 8 dag sladkorja, 2 dl mleka, 6 dag masla, 1 jajce in 3 rumenjake, kocka kvasa, 1 vaniljin sladkor, naribana limonina lupinica, 2 žlici ruma, sol.
Sestavine za...
Velikonočni zajtrk je lahko klasičen – šunka, potica, hren, jajca, lahko pa si vse skupaj malo popestrimo in prilagodimo. Pirhov ne olupimo, pač pa jih damo v posodo na sredino mize in tako si jih lahko vsak vzame, kolikor si jih želi. Po starih običajih bi morali zraven jesti potico, vendar je...
Copyright © 2011