Darinka Sebenik, 04/04/2017

Valtra osvojila Red Dot Design Awards 2017

Valtrin SmartTouch naslon za roke, ki je bil predstavljen februarja v Parizu v februarju je osvojil Red Dot Design Award (nagrada za oblikovanje) za 2017, četrta generacija serije Valtra N pa je prejela častno omembo na istem tekmovanju. Letošnja nagrada je v bistvu nadaljevanje lanskoletnega uspeha  ko je serija Valtra T4 tudi osvojila Red Dot Design Award 2016.

 

Popolnoma nov SmartTouch naslon za roke z uporabniškim vmesnikom sta prelomna zaradi enostavne uporabe. Je pa končni izdelek vrhunec poglobljenega dela vodilnih strokovnjakov z različnih področij. Vse kontrole na SmartTouch naslonu so namreč logično razporejena in na dosegu roke. Posebna pozornost je bila namenjena preprostemu izgledu, ergonomiji, uporabnikovem udobju ter enostavni uporabi. Zapisati moramo tudi, da so bili zanj izbrani tudi posebni materiali, posebej namenjeni podporni funkciji.  

Letos je na tekmovanje Red Dot prispelo več kot 5500 izdelkov iz 55 držav. Žirijo pa sestavlja 40 mednarodnih oblikovalskih strokovnjakov. Nagrade bodo zmagovalcem bodo podeljene 3. julija 2017, v gledališču Aalto v Essnu v Nemčiji.

 

Zanimivo je, da Valtra tudi samo podeljuje nagrade za oblikovanje in tako je to pomlad, 31. marca, objavila razpis  za oblikovanje za študente, posamezne oblikovalce in tudi oblikovalske studie. Namen natečaja je pridobiti pogled oblikovalcev na traktor prihodnosti in kako lahko na ta način pripomorejo k bolj učinkovitemu in okolju prijaznem kmetijstvu. Trije najboljši predlogi bodo objavljeni in nagrajen 31. maja 2017. Pravila in pogoji je mogoče najti www.valtra.com/designchallenge , prijavi pa se lahko vsak.

view counter