Darinka Sebenik, 11/28/2017

Čokoladni kolač -enostaven

Sestavine: 20 dag masla, 20 dag čokolade (grenke, in s 43 % kakava), 2 žlički kakava, 4 jajca, 20 dag mletih mandljev, 20 dag sladkorja, 1 vanilijin sladkor, ščepec soli, pol vrečke pecilnega praška, mleti sladkor za posip, kalup dolžine 32 centimetrov.

Priprava

Čokolado razlomimo in damo v posodo nad vročo vodo ter jo stopimo. Dodamo še maslo, da se stopi. V drugi posodi stepemo jajca, sladkor in vanilijin sladkor ter sol. Ko masa naraste in je čvrsta, vmešamo še mlete mandlje. Vse skupaj pa vlijemo v stopljeno čokolado in nato maso prelijemo v dobro namaščen pekač. Damo ga v pečico, ki smo jo ogreli na 170 ºC, in pečemo približno 60 minut. Potem s paličico preizkusimo, ali je kolač pečen. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice, z nožem ga obrežemo ob robovih pekača in v njem tudi ohladimo. Hladnega stresemo na servirni krožnik ter posujemo s sladkorjem v prahu, narežemo na rezine in ponudimo s čajem ali kavo.

view counter