Darinka Sebenik, 02/19/2016

Pica krompir

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine: 1 kg krompirja, 40 dag sira, 30 dag domače prekajene slanine, zelenjava

po želji, sol, origano, bazilika, omaka iz pelatov, 5 dl mleka, 2 jajci, 3 žlice moke.

Priprava

Krompir skrbno operemo in damo kuhat. Ko je kuhan, ga olupimo, narežemo na

tanke rezine (čim tanjše) in jih razporedimo po pekaču, ki smo ga namazali z oljem. Pelate stresemo

v posodo in jih povremo ter razkosamo s kuhalnico. V drugi posodi pripravimo preliv iz

mleka, jajc in pelatov, solimo ter prelijemo po krompirju. Zelenjavo - papriko, bučke, šparglje,

gobe, zelo tenko narežemo in položimo povrhu krompirja. Nato dodamo origano in baziliko

ter na tanke rezine narezano slanino, posujemo z naribanim sirom, pokapljamo z olivnim olje

in damo v pečico, ogreto na 200 ºC za približno 20 minut. Razrežemo in ponudimo še toplo.

view counter