Tatjana Fugger, 05/15/2016

Hladna jagodna torta ali nadevanka

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine za biskvitno dno: 25 dag albertovih maslenih piškotov, 10 dag masla,

Sestavine za nadev torte: 1 strok vanilije, 60 dag skute, 10 dag sladkorja v prahu, 3 dl sladke smetane, 40 dag jagod, 5 dag sladkorja v prahu.

Priprava

Piškote položimo na alufolijo, prekrijemo s pekipapirjem in s pomočjo valjarja zdrobimo ter damo v posodo. Maslo stopimo in z njim prelijemo drobtine, nato pa jih damo na dno tortnega modela. Vse skupaj postavimo v hladilnik za eno uro, da se osnova strdi.

Priprava nadeva

Skuto (po možnosti iz sladkega mleka) damo v skledo, dodamo zrna iz vanilijinega stroka in sladkor v prahu. Z električnim mešalnikom mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.

view counter