Darinka Sebenik, 10/22/2015

Svinjski zrezek na žaru

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine: 4 svinjski zrezki, sol, poper, olje, stročji fižol, drobnejši krompir, koromač, paradižnik in manjša bela čebula.
Priprava
Stročji fižol, okrogli, operemo in skuhamo do mehkega v vroči slani vodi. Odcedimo. Krompir olupimo in narežemo na četrtine. Stresemo ga v vroče olje, posodo pokrijemo in pečemo do zlatorumene barve. Ko je pečen, ga s penovko poberemo in odcedimo na papirnati brisači. Stresemo v posodo in solimo ter premešamo.
Zrezke posolimo, potolčemo in damo na posodo, ki ima dno razbrazdano kot žar, ki smo jo prej naoljili. Zrezek pečemo na vročem ognju po dve do tri minute na vsaki strani. Ko je popečeno, ga damo za nekaj minut na stran in potresemo še s poprom. Na krožnik naložimo malo krompirja, fižola in svež, na kose narezan paradižnik in nekaj lističev čebule. Obrok je popoln, tako da ne potrebujemo dodatkov, kot sta solata ali kruh, bo pa po obroku dobrodošlo vsaj eno jabolko.

view counter