Darinka Sebenik, 10/27/2015

Pečene jabolčne rezine

Sestavine: 5 jabolk, sok pol limone, vaniljin sladkor, cimet, zavitek maslenega kvašenega testa, 1 žlička moke, 1 žlička vode.
Priprava
Kvašeno masleno testo odtajamo in narežemo na 10 centimetrov dolge ter dva centimetra široke trakove. Moko in vodo zmešamo v lončku, da dobimo lepilo. Konce trakov namažemo z lepkom in stisnemo v obroče (lahko si pomagamo z valjem, premera 2,5 do 3 centimetre). Obroče nato naložimo na ploščat pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in v vsakega naložimo nekaj jabolk, kot bi oblikovali vrtnico. Jabolka pripravimo tik pred uporabo, jih ne lupimo, le narežemo (naribamo) na 2 do 3 milimetre debele trakove, zložimo v posodo ter takoj pokapljamo z limoninim sokom. Potresemo jih vaniljinim sladkorjem ter cimetom in pokrijemo, da ne oksidirajo. Ko smo naložili vse obroče, jih obrizgamo z vodo in damo v pečico na 180 ºC, za toliko časa, da testo postane zlato rumeno, jabolka pa zadišijo z značilnim vonjem po pečenih jabolkih. Če ugotovimo, da se testo preveč suši, s škropilnico dodamo še nekaj vode kar med pečenjem.

view counter