Darinka Sebenik, 05/23/2014

Jagodna pita iz slanih prestic

Sestavine: 30 dag jagod, 20 dag skodelici zdrobljenih prestic, 10 dag masla, 3 žlice belega sladkorja, 25 dag sveže pretlačene skute, 1 skodelica sladkorja, 25 dag zamrznjene stepene sladke smetane (odmrznjene), 8 dag želatine in vroča voda po receptu za pripravo.
Priprava
Pečico segrejemo na 200 ºC. Zmešamo zdrobljene preste (damo jih v plastično vrečko, prekrijemo s kuhinjsko krpo in razvaljamo z valjarjem) in prelijemo s stopljenim maslom. Dodamo sladkorja in dobro premešamo, mešanico pa stresemo v pekač ; dobro in pritisnemo zmes v dno pekača (velikost 22 x 33 cm) in pečemo 8 do 10 minut. Nato ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. V veliko skledo smetane vmešamo skupaj skuto in  skodelico sladkorja in stepamo toliko časa, da dobimo popolnoma gladko zmes. Vanjo nato dodamo zmehčano odmrznjeno stepeno sladko smetano in dobro premešamo. Nato vse skupaj namažemo na ohlajeno pečeno podlago.

view counter