Kobilarna Lipica, 07/08/2013

Uspešno mednarodno tekmovanje v Lipici

Foto: Kobilarna Lipica

Miha Tavčar, ki s svojima lipicancema 485 Conversano Wera XXII in 490 Conversano Samira XXV nastopa za Konjeniški klub Lipica, je na lipiškem mednarodnem tekmovanju v vožnji vpreg osvojil tretje mesto med vozniki dvovpreg.

 

Z nekaj več tekmovalne sreče ter z nekoliko hitrejšim in natančnejšim nastopom v današnji spretnostni vožnji med stožci bi se lahko uvrstil še višje, vendar je s tretjim mestom ponovno postal najuspešnejši slovenski tekmovalec na tem mednarodnem turnirju, ki je postregel s privlačnimi nastopi in napetim vzdušjem vse do konca.

 

Voznik Kobilarne Lipica Mitja Mahorčič je bil v skupni razvrstitvi peti, drugi voznik Kobilarne Lipica Marko Memon 13., Klemen Turk, ki s svojima lipicancema nastopa za Konjeniški klub Lipica, pa 14.

 

Sicer so končni rezultati v večini kategorij potrdili vodstvo najvišje uvrščenih voznikov v dresurni in maratonski vožnji prvih dveh tekmovalnih dni. V kategoriji enovpreg s poniji je ponovno slavila francoska voznica Claire Lefort, v kategoriji enovpreg pa Avstrijka Andrea Dobretsberger. Med  vozniki dvovpreg se je skupna zmage veselil italijanski tekmovalec Jozsef Dibak (na fotografiji), medtem ko je bil med vozniki štirivpreg znova najuspešnejši Madžar István Váczsi.

 

Slovenskim voznikom sta čestitala v.d. direktorja Kobilarne Lipica dr. Boštjan Bizjak in strokovni vodja Kobilarne Lipica mag. Janez Rus. »Odlični rezultati v mednarodni konkurenci potrjujejo, da je  lipicanec izredno uspešen in konkurenčen vprežni konj, ki lahko s svojo okretnostjo in hitrostjo doseže visoke rezultate v športni vožnji vpreg,« je poudaril mag. Rus.

 

Zato so Miha Tavčar, Mitja Mahorčič in Klemen Turk izkoristili so svoj nastop tudi kot pripravo na svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg, ki bo od 28. avgusta do 1. septembra v slovaški državni kobilarni Topolcianky.

view counter