Tatjana Fugger, 08/06/2013

Ribja gnezda s sušenim paradižnikom

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine: 4 fileje postrvi, 100 g sušenega paradižnika, 1dl kisle smetane, 1 rumenjak, 2 žlici olivnega olja, vejico koperca, 2 žlici belega vina, pol žličke morske soli.

Sestavine za nadev: 6 dag pire, sol, vejico origana in list lovorja, slan krop.

Priloga: večje steblo pora, žlico masla, ščep soli, lahko dodamo tudi 10 oliv in 10 pečenih šampinjonov.

 

Priprava

Piro skuhamo do mehkega skupaj z začimbami v slanem kropu, odvečno vodo odcedimo. Piri dodamo na drobno narezan ali zmlet suh paradižnik. Ribje fileje po notranji strani, ne po koži, pokapljamo z oljčnim oljem, natremo s kopercem ter premažemo z vinom. Postavimo jih za deset minut v hladilnik. Pečico ogrejemo na 175 ºCelzija. Namastimo pekač. Vsak file zvijemo v krog in spnemo z zobotrebcem ter postavimo na pekač. Ribje zvitke nadevamo s pirinim nadevom. Vse skupaj nato prelijemo z mešanico jajca in smetane. Pečemo 10 minut pri 175 stopinj Celzija. Medtem na maslu prepražimo na kolobarje narezan por. Ko oveni ga posolimo. Lahko dodamo olive ter pečene šampinjone. Prilogo ponudimo skupaj z ribjimi gnezdi.

view counter