Franc Uršič, 08/20/2013

Polnjene paprike s krompirjem

Foto: Franc Uršič

Sestavine: paprike, krompir, 1 čebula, 1jajce, sol, poper, začimbe po okusu, olje

Priprava

Paprikam odstranimo semenje. Olupimo in naribamo krompir, dodamo narezano čebulo, celo jajce in začimbe ter vse skupaj dobro premešamo. Maso stresemo na cedilo in pustimo, da odcedi in nato z maso napolnimo paprike. Položimo jih v namaščen pekač, zalijemo s tekočino, ki je ostala od mase, ali pa z neslano juho. Če je juha soljena, moramo pri pripravi nadeva uporabiti manj soli. Presežek nadeva naložimo okoli paprik, nato pa še pokapljamo z oljem in damo v pečico, na 180 °C, dokler paprike niso pečene (1,5 do dve uri).

Pečene vzamemo iz pečice in po vrhu razporedimo nekaj rezin masla. Pokrijemo z drugim pekačem ali pokrovom in pustimo da se jed nekoliko ohladi. Na krožniku ponudimo s krompirjem v kosih ali kosom kruha.

view counter