Darinka Sebenik, 05/06/2013

Piščanec s koščki špargljev

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine: 2 kosa piščančjih prsi brez kosti in kože, 50 dag špargljev, loček kisle smetane, nekaj žlic vode, žlička karija, poper, sol, bazilika in skodelica naribanega sira.

Priprava

Piščančje prsi narežemo na centimeter velike koščke in jih posolimo. Šparglje operemo in narežemo na 2 centimetra dolge valjčke ter jih dodamo koščkom piščanca. Vse skupaj premešamo in prelijemo s kislo smetano, ki smo jo malo posolili ter razredčili z vodo. Dodamo še poper, kari, baziliko in stresemo v namaščen pekač ter prekrijemo z alufolijo. Pekač potisnemo v pečico, ki smo jo prej segreli na 180 ºC, za 20 minut. Potem odstranimo alufolijo, povrh potresemo s sirom in zapečemo, da dobimo lepo rjavo skorjico.Ponudimo jih lahko tople ali hladne.

view counter