Teja Zupančič, 02/25/2013

Nova serija čelnih bobnastih kosilnic Fella

Fella je za letos predstavila novo serijo čelnih bobnastih kosilnic z nastavljivo višino košnje. Odlikujeta jo inovativna oblika in visoka tehnologija za čim bolj učinkovito rabo.

Na novo razvita oblika čelnih bobnastih kosilnic KM 2940 FP-V, KM 3140 FP-V in KM 3340 FP-V z delovnimi širinami 2,86 metra, 3,06 metra in 3,26 metra navduši že na prvi pogled, toda »pogled pod pokrov navduši še bolj«, pravi vodja razvojne ekipe Bernhard Kohl.

Široko odpiranje prednjega pokrova kosilnice, skupaj s centralnim nastavljanjem omejilnih diskov z zgornje strani, poveča uporabnost bobenske kosilnice z nihajnim priklopom. Zaščito klinastih jermenov lahko dosežete tudi z zgornje strani, kar omogoča njihovo lažjo menjavo. Kot standardna oprema novim kosilnicam je vključen sistem za hitro menjavo nožev. S ključem za hitro menjavo lahko nože dosežete hitro in enostavno ter jih zamenjate.

 

Vzdrževanje kosilnice je poenostavljeno tudi zaradi merilne palice za olje, ki je zdaj dostopna z zunanje strani. Vse te drobne izboljšave pa omogočajo lahko upravljanje stroja.

Širino zgrabka kosilnice lahko poljubno nastavimo oziroma prilagodimo stroju, ki sledi. Poleg tega pri novi seriji velika zaščitna pločevina v obliki črke V poskrbi za večjo pretočnost in boljši tok pokošene krme.

 

Tudi nova serija kosilnic Fella temelji na preizkušenih odlikah Fellinih priključkov.

Nihajni priklopni zatič omogoča prosto bočno nihanje do ± 5˚, kar zagotavlja odlično prilagajanje terenu. Teleskopska poteznica (opcijsko) zagotavlja odlično vzdolžno prilagajanje na neravnem terenu. Razbremenilne vzmeti učinkovito zmanjšujejo pritisk na tla. Centralni reduktor ne zahteva dodatnega vzdrževanja, saj ima veliko količino lastnega dotoka olja, ki podaljšuje življenjsko dobo stroja.

 

Nova serija bobnastih kosilnic je vsestranska – lahko jih uporabite v kombinaciji z nakladalno prikolico ali bočnimi kosilnicami. Kupec v enem stroju dobi vse: inovativno obliko, učinkovito tehnologijo, priročno uporabnost in preverjeno kakovost tovarne Fella.

view counter