Darinka Sebenik, 07/08/2013

Karbonara z bučkami

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine: 15 dag na kocke narezane slanine, 4 srednje velike bučke, 2 stroka česna, 2 rumenjaka, 5 žlic sladke smetane, 6 dag parmezana, 30 dag širokih rezancev.

Priprava

Slanino pražimo v večji ponvi toliko časa, da postane hrustljava in zlate barve. Bučke operemo in naribamo ter dodamo k slanini. Kuhamo 8 minut oziroma toliko časa, da se bučke zmehčajo. V drugi posodi zmiksamo rumenjaka in smetano, ki smo ju prej solili in poprali, ter vlijemo k bučkam in slanini.

 

Rezance skuhamo po navodilih in jih s kleščami za testenine prelagamo v posodo, v kateri smo pripravili karbonarino omako. Nato vse skupaj premešamo in dodamo 2 ali 3 žlice vode, v kateri smo kuhali testenine, premešamo in ponudimo skupaj s solato.

view counter