Darinka Sebenik, 01/02/2013

Čokoladni eklerji

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine: 1 skodelica vrele vode, pol skodelice masla (stopljenega), 1 skodelica moke, 4     jajca, 25 dag pretlačene skute, 2 vanilijina pudinga (mleko po receptu na vrečki), 3 dl sladke smetane,čokoladni preliv.

 

Priprava testa – Vrelo vodo, maslo in moko zmešamo skupaj. V to maso dodamo tudi jajca, vendar  najprej eno, da ne zakrkne, nato pa preostala tri. Dobljeno maso zlijemo v ploščat pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem in pečemo 30 minut v pečici ogreti na 200°C. Testo vzamemo iz pečice, da se ohladi in bo napihnjeno ter luknjičavo – prav to namreč želimo.

 

Priprava nadeva – Skuto dobro pretlačimo in malo solimo. Skuhamo puding in še vročega vlijemo na skuto. Vse skupaj dobro premešamo z in maso prelijemo ohlajeno testo. Pecivo postavimo na hladno, da se skuta in puding dobro strdita in nato premažemo s stepeno sladko smetano.  Za okraševanje uporabimo čokoladni preliv (lahko šele ko so kosi na krožniku, da je še bolj dekorativno).  Nato eklerje narežemo na želeno velikost (npr: 3 x 5 centimetrov) in ponudimo.  

view counter