Darinka Sebenik, 05/25/2012

Piščančja bedra z medom

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine: 8 piščančjih beder, 6 žlic medu, 6 žlic tople vode, 1 limona, sol, poper, čili.

Priprava

Med zmešamo s toplo vodo, solimo, dodamo sveže mlet poper in čili (previdno, da ne bo jed preveč pekoča). Če imamo sveže plodove čilija, lahko ublažimo pekoč okus, tako da odstranimo semena in ga šele nato drobno nasekljamo. Pri delu s čilijem svetujemo, da uporabite rokavice in predvsem, da si ne pomanete oči. Če se to vseeno pripeti, je dobro imeti pri roki svežo kumaro in ublažiti pekoč občutek tako, da podrgnemo z njo po očeh. Vse skupaj dobro premešamo, dodamo nasoljena bedra in pustimo stati pol ure na kuhinjskem pultu. Marinirana bedra stresemo v vroč pekač in jih nekaj časa pečemo v pečici (20 minut na 200 ºC), nato pa dopečemo na žaru še dobrih pet minut na vsaki strani, da dobimo lepo rjavo hrustljavo skorjico. Meso je pečeno, ko okoli kosti ni več rožnate barve.

view counter