Darinka Sebenik, 01/06/2012

Ocvrt brstični ohrovt

Sestavine: 50 dag brstičnega ohrovta, 3 jajca, 25 dag moke, 2,5 dl belega vina, sol, poper, muškatni orešček, olje za cvrtje.

 

Priprava

Brstični ohrovt očistimo in operemo ter kuhamo od 4 do 5 minut v osoljeni vodi. Nato ga odcedimo in prelijemo s hladno vodo. Rumenjake ločimo od beljakov in razazžvrkljamo rumenjake, dodamo sol, poper, malo muškatnega oreščka vino in moko. V drugi posodi stepemo trd sneg iz beljakov in ga s kuhalnico previdno vmešamo v testo. Glavice ohrovta nataknemo na vilico, potopimo v testo in nato stresemo v vrelo olje ter pečemo od 2 do 3 minute. Poberemo s penovko, odcedimo in ponudimo k pečenemu mesu, lahko pa tudi kot samostojno jed k skledi sezonske solate.

view counter