Darinka Sebenik, 10/08/2012

Meso in jabolka v solati

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine: 50 dag kuhane govedine (pleče ali stegno), 2 jabolki, 1 feferon, 2 stebli zelene, 1 koromača z listi, 1 mlada čebula, oljčno olje, kis, sol, poper.

 

Priprava

Kuhano govedino narežemo na tenke trakove. Jabolki olupimo, odstranimo peščišče in narežemo na tenke lističe. Feferon operemo, odstranimo peške in ga narežemo na manjše koščke, nato pa narežemo na nekaj milimetrov debela kolesca še zeleno, koromač pa nalistkamo. Vse, razen mesa, damo v solatno posodo, solimo, popramo, dodamo olje in kis po želji ter premešamo in ponudimo. Narezano govedino naložimo na krožnik in obložimo s sadno-zelenjavno mešanico, na koncu pa meso prelijemo z eno žlico solatnega preliva.

view counter