Mojca Kavčič, 08/27/2012

Jabolčni biskvit

Foto: Anton Jarc

Sestavine za biskvit: 2 jajci, 1 skodelica sladkorja, 2 skodelici moke, 0,5 skodelice olja, pecilni prašek, vanilijin sladkor, rum.

 

Sestavine za jabolčni nadev: 1 kg jabolk, vanilijin sladkor, 2 do 3 žlice sladkorja, cimet.

 

Priprava

Jabolka olupimo, naribamo in dušimo nekaj časa, na koncu dodamo vanilijin sladkor, navaden sladkor, cimet ter pustimo, da se ohladi.

 

Nato naredimo maso za biskvit. Jajci in sladkor ter vanilijin sladkor stepamo, da testo močno naraste in postane trdo in gosto (ne sme kapljati od metlic). Potem narahlo umešamo moko, nazadnje dodamo še olje in rum ter pol zmesi vlijemo v pekač in v pečico, ogreto na 180 ºC in pečemo 15 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in nanj stresemo dušena jabolka, poravnamo in po vrhu prelijemo s preostalo zmesjo za biskvit ter pečemo še 15 minut na 180 ºC. Ko je po vrhu lepo zapečem ga vzamemo iz pečice in ko je hladen ga razrežemo in ponudimo.

view counter