Anka Dolinar , 10/10/2012

Goveji zrezki z jabolčno omako

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine: 4 goveji zrezki, 4 kosi belega kruha, 2 vejici svežega majarona, 2 čebuli, 4 jabolka, 4 žlice olja, sol, sveže mleti črni poper in 40 g masla.

 

Priprava

V ponvi segrejemo dve žlici olja in na njem opečemo rezine kruha do zlato rumene barve. Segrejemo še žlico olja in popečemo zrezke na obeh straneh (po tri do štiri minute na vsaki strani, nato jih začinimo s soljo in poprom ter zavijemo v alufolijo. Pustimo stati nekaj časa. Medtem olupimo eno jabolko in ga narežemo na rezine ter popečemo (dve minuti na vsaki strani), poberemo iz ponve, dodamo še žlico maščobe in prepražimo čebulo ter tri naribana jabolka, solimo ter popramo, nato pa vse skupaj naložimo na krožnik.

view counter