Franc Uršič, 07/10/2012

Državne kmečke igre 2012 – zmagala ekipa DPM Šentjur

Foto: Franc Uršič

Pod vročim soncem so v Braslovčah letos še bolj vrele strasti med mladimi udeleženci na 26. državnih kmečkih igrah. Prireditelji so imeli tudi letos izjemno veliko in težavnega dela, ki pa so ga opravili z odliko, saj je tekma in celotna prireditev odlično uspela. Mladi so skupaj z drugimi društvi in nesebičnimi sokrajani izpeljali celotno prireditev brezhibno ter ob tem poskrbeli za vseh osemindvajset ekip.

 

Tako kot vedno, se je po slavnostnem odprtju začela paradna disciplina – košnja, kjer so fantje merili ostrino in vzdržljivost pod izjemno vročim soncem in na zelo neprijazni travi, ki se je težko rezala. Za njimi so se v parcele zapodila dekleta in grabili ter razkrila vse napake, ki so bile storjene med košnjo in letos je bila najboljša grabljica iz DPM Zbure. Kakorkoli že, letos je bil najboljši kosec iz DPM Moravč, takoj za njim pa kosec iz DPM Slovenske Konjice, tretji pa iz DPM Zbure.  

 

Naslednja igra je bilo povezan z kulinarično identiteto Slovenije, saj so morali speči potico in tokrat so blesteli v ekipi DPM Šentjur . Igra je potekala tako, da so se tekmovalci morali zavrteti okoli količka in nato so omotični hiteli z žlicami nositi jajca v posodo. So pa mladi »zelo slabo izpeljali« igro žaganja, saj nobena ekipa ni osvojila niti ene točke – in seveda ni bil razlog v tem, da bi jo slabo opravili, le sodniki so ocenili, da je igra prenevarna. Precej boljše je šlo v igri presenečanja, kjer so se najbolj odrezali člani DPM Šentjur in si tako priborili prvo mesto na letošnjih igrah. Drugo mesto so osvojili DPM Zbure, tretje pa ekipa DPM Mislinjske doline.  

view counter