Darinka Sebenik, 08/30/2011

Vložena paprika – hitri postopek

Foto: Anton Jarc

Sestavine:  3 kg paprike, 1,5 l alkoholnega kisa, 0,75 l vode, 2 žlici sladkorja, 4 drobne šalotke, poper v zrnu, lovorjev list in 1 žlica soli.  

Priprava

Kis razredčimo z vodo, dodamo lovor, sol, poper, sladkor in zavremo. Paprike, sveže in čim bolj mesnate, operemo in osušimo, nato odstranimo semenje in razrežemo na manjše kose. Ko mešanica s kisom zavre, notri stresemo vse paprike ter pustimo, da zavrejo, nato pa jih takoj poberemo iz kisa v veliko cedilo in pustimo, da se malo ohladijo, da jih lahko naložimo v kozarce. Vmes dodajamo očiščeno in na četrtine prerezano šalotko. Kis še enkrat zavremo, nalijemo v kozarce, dobro zapremo in obrnemo na glavo ter zavijemo kozarce v rjuho ali odejo da se počasi ohladijo. Po dveh dneh jih prestavimo na hladno mesto, kjer ponavadi hranimo jesenske shranke.

view counter