Darinka Sebenik, 10/06/2011

Paprike v manj kislem kisu

Sestavine: 25 do 30 paprik, 4 litre vode, 1 liter alkoholnega kisa, 4 šalotke, poper v zrnju, 3 lovorovi listi, 3 velike žlice sladkorja, 1,5 velike žlice soli.

 

Priprava

Paprike operemo, očistimo in zrežemo na četrtine. V velikem širokem loncu zavremo kis, vodo, sol, sladkor, poper v zrnju, lovorove liste in šalotko. Nato poberemo šalotko iz kisa in vanj stresemo prvo polovico količine očiščenih paprik (če lonec ni dovolj velik, raje razdelimo paprike na več delov). Vreti jih pustimo dve minuti, nato pa jih s penovko hitro poberemo na cedilo, ohlajene vlagamo v kozarce ter dodamo šalotko. Ko smo skuhali vse paprike, tekočino še enkrat zavremo in z njo zalijemo paprike v kozarcih, jih zapremo, obrnemo »na glavo« in zavijemo v rjuho ali koc. Pustimo jih dan ali dva, da se ohladijo.

 

Namig: paprike, vložene po tem receptu, so zelo blagega okusa, vendar zelo okusne, šalotka pa izgubi ves svoj okus.

view counter