Darinka Sebenik, 10/06/2011

Namaz iz paprik - rahlo pekoč

Sestavine: 3 kilograme paprik, 2 feferona, 5 velikih paradižnikov, 2,5 dl ajvarja, 0,5 l gorčice, 2 stroka česna, 2 dl olja, 1 žlica soli, 3 žlice sladkorja, mleti poper, 2,5 dl kisla za vlaganje, 1,5 dl vode, malo mletega popra.

 

Priprava

V posodi pripravimo »omako« iz ajvarja, gorčice, olja, popra, soli in sladkorja tako, da vse skupaj zavremo. Papriko očistimo, narežemo na manjše kose, narežemo paradižnik in očistimo tudi oba feferona. Vse skupaj zmiksamo v multipraktiku in maso stresemo v posodo, v kateri smo zavreli kis in vodo ter nazadnje dodali strt česen. Premešamo, in ko zavre, s paličnim mešalnikom maso še zmiksamo na drobno ter jo vlijemo v »omako«, ki jo pustimo vreti pet minut. Nato še vročo maso naložimo v manjše kozarce. Zapremo jih, zavijemo v rjuho ali koc in pustimo, da se dobro ohladijo.

 

Namig: Lahko dodate tudi več feferonov, če imate radi pekoč okus, lahko pa tudi brez njih in dobite zelo okusen namaz blagega okusa.

 

view counter