Marta Ročnik, 08/01/2011

Kosci in kosice na Banjšicah

Foto: Marta Ročnik

Državna tekma koscev in kosic, ki je potekal v okviru tridnevnega praznika na Banjšicah je spet postregla s presenetljivimi rezultati. Mladi in tudi malo manj mladi vse bolj obvladajo tekmovalno tehniko in tudi vse bolje so opremljeni. Na tekmi smo tako dobili kar nekaj odličnih rezultatov in samo upamo lahko, da se bodo tako dobro, če ne še bolje, izkazali na evropskem prvenstvu, ki bo od 19. do 21. avgusta v Cerkljah na Gorenjskem.

Rezultati košnje tekmovalci

Prvo meso je osvojil Lojze Križnar, drugi je bil Janez Koren, tretji pa Viktor Borštnik. Naslednja mesta so si razdelili Jože Škrabec,  Janko Hadalin,  Rado Čelik, Karlo Brelih, Janez Jezeršek, Darko Sovič, Peter Tušek, Darko Čas, Robi Knez in Jaka Krek.

Rezultati košnje Kraljevska kategorija

Prvih deset tekmovalcev bo zastopalo barve Slovenije na evropskem prvenstvu letos. Najboljši kosec Slovenije je Tomaž Oblak, drugi najboljši kosec je Milan Markelc in tretji najboljši je Janez Korenjak. Tekmovalci od četrtega mesta dalje pa so; Janez Vivod, Matej Pibernik, Miha Podkubovšek, Damjan Knez, Lojze Križnar, Primož Jemec, Blaž Jemec, Janez Jezeršek,Radi Čelik, Marjan Gorenc, Hadalin Janko, Toni Cvetan, Martin Makari,  Karlo Brelih.

Rezultati kosic

Posebna kategorija so tudi ženske, ki so se letos izredno dobro odrezale. Najboljša kosica je bila Petra Kolar, druga je bila Marija Veršič in tretja Brigita Zajc. Preostala mesta pa so si razdelile Marta Ročnik, Tina Videnšek, Andreja Rejec, Marta Brelih in Anica Rejec. Prvih pet bo sodelovalo na evropskem prvenstvu.

view counter